www.tz-koprivnicko-krizevacka.hr

Vijesti 2016

Vijesti i objave u 2016. godini

Dodijeljene nagrade za najljepše uređene i osvijetljene kuće i okućnice na području Koprivničko-križevačke županije

U Županijskoj upravi u organizaciji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije i portala ePodravina.hr upriličena je danas dodjela nagrada za najljepše uređene i osvijetljene kuće i okućnice na području Koprivničko-križevačke županije.
Prva nagrada pripala Marijanu Crnjaku iz Koprivnice, druga Tomislavu Raptaviu iz Šemovaca dok je treća nagrada zasluženo pripala Suzani Petrović iz Herešina. Dobrodošlicu svim prisutnima na samom početku uputio je direktor Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Zdravko Mihevc čestitavši pri tom svim nagrađenim na trudu dodavši: „Interes županijske Turističke zajednice prije svega je ukrašavanje područja Koprivničko-križevačke županije u želji da nam sredina bude ljepša i atraktivnija kako bi privukla što više posjetitelja, što smo ovim projektom i postigli“.

Register to read more...

Western Jingle Bells u sklopu Koprivničke bajke

Županijska turistička zajednica organizira u sklopu Koprivničke bajke program pod nazivom Western Jingle Bells. Program će se održati 29. prosinca od 18,00 sati u parku ispod kupole, a kao što i sam naziv govori sve će biti u western božićnom stilu. Očekuju vas nastupi glazbenih bendova Jahači rumene kadulje i Štublin benda, obilje country glazbe i dobre zabave. Tu je i nezaobilazan nastup plesne skupine Dancing Boots – KK Bilogorski renđeri, a članovi KK Bilogorski renđeri pobrinut će se za pravi western blagdanski ugođaj. Povedite društvo i uživajte u glazbi, plesu i dobroj zabavi.

 

Pošaljite fotke Vaše ukrašene kuće i okućnice

Volite Božić? Uživate u lampicama, blagdanskom ozračju, okruženi ste sobovima, kuglicama, Djedovima Mrazovima, vilenjacima?
Ako je odgovor potvrdan, ovaj je nagradni natječaj idealan za vas! Sada imate priliku spojiti ugodno s korisnim te uživati u kićenju svoje okućnice, a pritom za to biti bogato nagrađeni. Portal epodravina i županijska Turistička zajednica nagrađuji najljepše uređene i osvijetljene kuće i okućnice. Više informacija o natječaju i načinu prijave možete pronaći na portalu Epodravina. Županijska turistička zajednica za pobjednike je pripremila vrijedne poklon pakete, a fotogalerije kuća bit će objavljene na portalu Epodravina.

  

Register to read more...

Hrvatska turistička zajednica raspisala Javne pozive

Hrvatska turistička zajednica raspisala je Poziv za kandidiranje destinacija za dodjelu oznake Premium destinacija i Poziv za kandidiranje doživljaja za dodjelu oznake Hrvatska TOP 25 doživljaja. Prijavitelji za oznaku Premium destinacije mogu biti Turističke zajednice mjesta, općina, gradova i područja, a za dodjelu oznake Hrvatska TOP 25 doživljaja prijavitelji mogu biti pravni subjekti, institucije i fizičke osobe. Više informacija i tekst Poziva svi zainteresirani mogu pronaći na web stranici Hrvatske turističke zajednice.

Poziv na PREMIUM destinaciju   Poziv na TOP 25 DOŽIVLJAJA

Nastup Mišanog zbora Veleopćine Filež iz Gradišća u Austriji

U  privitku možete preuzeti  originalni dopis-informaciju o nastupu Mišanog zbora Veleopćine Filež iz Gradišća u Austriji koji će nastupiti na Koprivničkoj bajci u subotu 17. prosinca od 11 do 12 sati.
Turistička zajednica županije ima višegodišnju suradnju s Filežom i njihov nastup je nastavak te suradnje.
Pozivamo naše sugrađane i goste da dođu na koncert i čuju kako govore i pjevaju Gradišćanski Hrvati.

Informacija o nastupu u Koprivnici

 

Nastavlja se obilježavanje smeđom turističkom signalizacijom

Županijska turistička zajednica je uz potporu Hrvatske turističke zajednice tijekom proteklih godina dala izraditi stotinjak tabli smeđe turističke signalizacije. Tako je i ovih dana izrađeno 30 tabli koje će olakšati posjetiteljima i turistima snalaženje i dolazak do željenih destinacija. Ove godine će se smjerokazima označiti OPG Jurjević Peteranec, BB House Repaš 88, Seljačko domaćinstvo Jastrebov vrh Bakovčica i Seljačko domaćinstvo Ivančan Molve. Izradu 30-ak smjerokaza HTZ sufinancira sa 20.000,00 kuna, a županijska turistička zajednica sa 10.000,00 kuna.

 

 

 

 

Održana 8. Sjednica skupštine županijske Turističke zajednice

Skupština Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije održala je danas svoju osmu sjednicu koju je otvorio župan Darko Koren, ujedno i predsjednik Županijske turističke zajednice. Potom je prisutne upoznao s dnevnim redom kojeg su članovi Skupštine jednoglasno prihvatili, nakon čega je usvojen i zapisnik sa prethodne sjednice. O  radu Turističke zajednice u protekloj godini i nadolazećoj 2017. godini govorio je direktor Turističke zajednice Koprivničko-križevačke Zdravko Mihevc istaknuvši kako su tijekom ove godine podržali niz manifestacija i projekata koje doprinose turizmu i očuvanju kulturne baštine te će tako i nastaviti. Direktor je prisutne upoznao i s novitetima u nadolazećoj godini u kojoj će se izdati brošura za projekt „Pisanica od srca“ koji će tada proslaviti deset godina postojanja, napravit će se nova web stranica, ažurirat će se i nadograditi aplikacija „Podravina i Prigorje na dlanu“, a pokrenut će se i novi projekt „Okusi hrvatske tradicije“ kojim će se promovirati tradicionalna domaća jela.

Register to read more...

Održan sastanak na temu turističke ponude Šoderice

Na inicijativu županijske turističke zajednice danas je održan sastanak na kojem je analizirana protekla te su razmatrane aktivnosti za slijedeću sezonu na Šoderici. Sastanku su prisustvovali načelnik općine Legrad Ivan Sabolić te direktor Turističkog ureda županijske turističke zajednice Zdravko Mihevc sa suradnicima. Zaključeno je da je sezona, a poglavito „Ljeto na Šoderici“ bila uspješna upravo zahvaljujući zajedničkim naporima TZ Županije, Općine Legrad, organizatorima događanja te svim ostalim sudionicima koji su, svaki u svom dijelu, doprinijeli da program bude bogat i raznolik. U slijedećoj godini će se nastojati napraviti daljnji iskorak u turističkoj ponudi uz otklanjanje uočenih slabosti. Dogovoreno je da će se uskoro organizirati sastanci s vlasnicima vikendica te objekata u vlasništvu javnih poduzeća i gospodarskih subjekata, kao i organizatorima manifestacija koji planiraju organizirati sadržaje na Šoderici iduće godine kako bi svi oni mogli iskazati svoje viđenje i interes te dati prijedloge budućih aktivnosti na Šoderici. I ovaj put je naglašeno da se pozivaju svi pojedinci, udruge i poduzetnici te svi ostali koji imaju interes, želju i konkretne prijedloge za poboljšanje i proširenje turističke ponude da se jave u TZ Županije ili u Općinu Legrad sa svojim idejama i prijedlozima.